Kosten

Om begeleiding van Van Hien Zorg te krijgen, heb je een beschikking nodig van de gemeente waar je woont. Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor zorg en begeleiding. In de gemeenten werken gebiedsteams of wijkteams. De medewerker van een gebiedsteam of wijkteam komt bij je thuis om te kijken welke welke zorg en ondersteuning je nodig hebt.

PGB of ZIN

Begeleiding van Van Hien Zorg kan gefinancierd worden met een Persoonsgebonden Budget (PGB) of via Zorg in Natura (ZIN).

Met een PGB sluit je zelf een contract af met de organisatie waarvan je hulp wilt krijgen. Je moet dan verantwoorden wat je met het geld hebt gedaan. Meer informatie hierover kan je vinden op pgb.nl

Bij ZIN wordt het geld rechtstreeks door de gemeente aan ons betaald, op basis van de uren begeleiding die je hebt gekregen. Ook regelt de gemeente de administratie daaromheen.

Eigen bijdrage CAK

Voor de hulp betaal je een eigen bijdrage, dit gaat via het CAKCAK. Je kunt op de site van het CAK berekenen hoeveel je gaat betalen, klik hier om dat direct te doen.

web1208425_45520599

Verandering per 2015

Sinds 2015 is er veel veranderd in de zorg. Kijk voor informatie daarover op hoeverandertmijnzorg.nl.