Video Home Training (VHT)

Minny

Minny

Corina

Corina

Vanuit ons team zijn 2 VHT-ers werkzaam in de gezinnen, Corina en Minny.

Vragen bij opvoeding

Video-hometraining kan goed helpen bij vragen in de opvoeding, zoals:
– Ik heb veel ruzie met mijn kind, hoe kan het weer gezellig worden?
– Mijn kind luistert niet, hoe kan ik tot hem doordringen?
– Mijn kind heeft een beperking, hoe ga ik hiermee om?
– Ik heb zelf een beperking, hoe kan ik hiermee omgaan in de opvoeding of verzorging van mijn kind of baby?
– Ik heb weinig zelfvertrouwen, hoe kan ik zekerder worden als ouder in de opvoeding?
– Hoe moet ik afspraken maken met mijn puber?
– Mijn baby huilt veel/is onrustig, hoe kan ik hem troosten?

SWerkwijze

Bij VHT komt er eens per week een Pedagoog bij je thuis. Er wordt een plan opgesteld met doelen waaraan je wilt werken. Daarna wordt er de ene week een korte video-opname gemaakt (10-20 minuten) van een alledaagse contactsituatie. De week erop worden de beelden terugbesproken met jou als ouder(s).

VHT gaat vooral over wat er goed gaat en hoe je dit kunt gebruiken en uitbreiden. Vaak is dat al genoeg om het beter te laten gaan.

29582_7736Duur van het traject

Vooral wanneer er sprake is van een beperking bij ouder(s) en/of kind(eren) zijn er kleine stapjes nodig op weg naar verbetering. Daarom vinden we het belangrijk dat het tempo en de duur van de VHT wordt afgestemd op wat jij nodig hebt. Dit betekent dat de duur kan variëren van enkele weken/maanden tot zelfs meerdere jaren.